Wreck Diver

Beschrijving

Wrakken bieden een fascinerende blik op het verleden, of deze nu met opzet tot zinken zijn gebracht om een kunstmatig rif voor duikers te vormen, of om andere redenen gezonken zijn. Schepen, vliegtuigen en zelfs auto’s zijn bijzonder interessant om te verkennen, en het wemelt er meestal van het zeeleven. Elke wrakduik biedt de mogelijkheid om dingen te ontdekken, een mogelijk mysterie te ontrafelen of om iets van dichtbij te bekijken wat door anderen over het hoofd is gezien. De PADI Wreck Diver Specialty-cursus is populair vanwege de gedegen training in verantwoord wrakduiken die ruimschoots wordt beloond met geweldige wrakduikavonturen.

Als je minimaal 15 jaar oud bent en een PADI Adventure Diver-brevet of een hoger brevet hebt behaald, mag je deelnemen aan de Wreck Diver Specialty-cursus.

Academische

Er zijn vele verschillende type wrakken. Sommige wrakken worden beschermd door wetgeving gericht op het behoud van hun historische en culturele betekenis. Je cursus begint met het doornemen van de richtlijnen voor het onderzoeken en ongemoeid laten van wrakken. Tijdens vier duiken:

  • Kom je meer te weten over de veiligheidsoverwegingen om op wrakken te navigeren en deze te verkennen.
  • Ga je een wrak onderzoeken en in kaart brengen.
  • Leer je lijnen en een riel te gebruiken als je een wrak van binnen gaat verkennen.
  • Leer je technieken aan om te voorkomen dat je met je vinnen en vinslagen slib opdwarrelt of het wrak en de bewoners verstoort.

Mogelijk krijg je studiepunten als je de Wreck Diver-cursus volgt – laat je hierover door je instructeur informeren.

Daarnaast levert de eerste duik van deze PADI Specialty Diver-cursus vrijstelling op als Adventure Dive van je Advanced Open Water Diver-cursus certification – vraag je instructeur hoe dit in zijn werk gaat.

Duikuitrusting

Naast de basisduikuitrusting heb je een duiklamp nodig om in het wrak zelf te kunnen kijken. Daarnaast heb je een leitje en onderwaterkompas nodig om op het wrak te kunnen navigeren en het in kaart te kunnen brengen, en een lijn en riel om het wrak binnengaan te oefenen. Je PADI Instructor of medewerker vanSnorkel- en Duiksportcentrum Kontiki Diving Zuidbroek beveelt je mogelijk nog andere uitrustingsstukken aan die specifiek in jouw regio nodig zijn om te kunnen wrakduiken.

Ga Van Start

Schaf het PADI Wreck Diver-handboek en de Wreck Diving-video aan bij Snorkel- en Duiksportcentrum Kontiki Diving Zuidbroek wanneer je er toch bent om jezelf in te schrijven voor de cursus. Lees het handboek door en bekijk de video voordat je met je PADI Instructor het gaat hebben over de wrakken die je tijdens je buitenwaterduiken zult bezoeken.