Boat Diver

Beschrijving

Veel van de beste duikstekken van de wereld zijn uitsluitend met een duikersboot te bereiken. Of je nu nog nooit een bootduik hebt gemaakt of er al tientallen hebt gelogd, bijna iedere duiker profiteert van PADI Boat Diver Specialty-cursus omdat op verschillende duikersboten in verschillende delen van de wereld de dingen anders worden gedaan. Duiken vanaf een duikersboot is leuk en relatief eenvoudig omdat de boot je doorgaans rechtstreeks naar je duikstek brengt.

Als je een PADI (Junior) Open Water Diver bent van minimaal 10 jaar oud, dan mag je deelnemen aan de Boat Diver-cursus.

Academische

De PADI Boat Diver-cursus bouwt verder op je kennis over boten van kleine opblaasbare bootjes tot grote liveaboards. Je doet ervaring op met bootduiken door twee duiken vanaf een boot te maken in je plaatselijke omgeving en je komt meer te weten over:

  • Boottermen.
  • Bootduikprocedures en -gedragsregels, waar onder hoe je het water in en uit moet komen, en waar je je duikuitrusting kwijt kunt.
  • Veiligheid aan boord en tijdens het varen, waar onder waar je de veiligheidsapparatuur kunt vinden.

Krijg vrijstelling! De eerste duik van deze PADI Specialty Diver-cursus levert mogelijk vrijstelling op voor deze Adventure-duik van je Advanced Open Water Diver-cursus – vraag je instructeur hoe dit in zijn werk gaat.

Duikuitrusting

Naast je basisduikuitrusting heb je een oppervlaktesignaleringsmiddel nodig zoals een opblaasbare decoballon. Ook is het slim als je een doosje met reserveonderdelen hebt. Je PADI-instructeur en de medewerkers van Snorkel- en Duiksportcentrum Kontiki Diving Zuidbroek bevelen je mogelijk nog andere uitrustingsstukken aan, afhankelijk van het type duikersboot en de bootduikstekken waar je gaat duiken.

Ga Van Start

Je kunt alvast beginnen het PADI Boat Diver-cursushandboek door te nemen en de Boat Diving-video te bekijken voordat je samen met je instructeur de bootduiken gaat inplannen. Ga langs bij Snorkel- en Duiksportcentrum Kontiki Diving Zuidbroek om je op te geven voor de cursus en om het Boat Diver Crew-Pak (studiematerialen) mee te nemen zodat je meteen van start kunt.

Contact